2011-09-29 16:02:11• hírek • Póti Orsolya

A költözésre fekteti a hangsúlyt a kulturális központ

Egyelőre szünetelni fognak a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett koncertek, ugyanis a központnak november elsejéig el kell költöznie a jelenlegi székhelyéről. A vezetőség jelenleg csak a költözésre tud összepontosítani, de nem feledkeznek meg a téli rendezvényekről sem.

Visszakapták az államosítás előtti tulajdonosai azt a Cuza Voda utcai ingatlant, amelybe több éven át egészen napjainkig a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ működik. Azért, hogy a kulturális központ székhelyén ne változtassanak nagyon magas bérletet kellene fizetnie a városnak, ezért úgy határoztak, hogy a Szakszervezetek Művelődési Házában fog tovább működni az intézmény.

A Zamfirescu vezetősége ezért most főként a költözésre összpontosít, ugyanis az újonnan kapott épületrészt funkcionálissá kell tenni, a termeket különböző tevékenységekre, rendezvényekre alkalmassá kell tenni - tudtuk meg Maria Magdalena Mateitől, a központ sajtóreferensétől.

- Évtizedek után nem lesz könnyű hozzászokni az új környezethez, de mindenképpen pozitívan állunk hozzá a költözéshez, hiszen nincs más megoldás. Elsősorban arra koncentrálunk, hogy tegyük használhatóvá a termeket. Már korábban körülnéztünk az épületben, és az egyik kisebb terem megfelel majd a dzsessz és a folk rendezvényeinknek, de hogy a rockkoncertek és a rock estek hol kapnak majd helyet, azt még nem tudjuk" - mondta el Matei a Szatmár.ro-nak

A kulturális rendezvények, a koncertek kapcsán a központnak még nincsenek konkrét tervei, de idén sem maradnak el az olyan karácsony köszöntő koncertek, mint a Kántáló est, a Karácsonyi Folk Est, vagy a Christmas Jazz és a Christmas Rock.

„Jövőbeli terveink is vannak, hiszen az olyan nagyszabású rendezvényekre, mint a Samfest Jazz és a Samfest Rock időben készülni kell. Próbáltunk már időpontot egyeztetni zenekarokkal, de addig, amíg nem tudjuk mennyi lesz a költségvetés a rendezvényekre, nem tudjuk leszerződtetni az együtteseket." - magyarázta Matei.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: